Velkommen til KØKKENET gastrominoen – et nyt spisested på Falkendal, en økologisk gård hvor kvalitet, lokale råvarer og gode smagsoplevelser går hånd i hånd. Inspireret af Gastrominoens cykelture til lokale producenter, har vi skabt et gastronomisk samlingspunkt på gården, hvor også Thornæs Whisky Destilleri og Kagerup Most holder til.
Hos KØKKENET gastrominoen er madoplevelsen en rejse gennem Nordsjællands bedste råvarer. Vi har direkte adgang til gårdens egne økologiske grøntsager og frugter, som sammen med råvarer fra dedikerede producenter sikrer, at vores menu afspejler årstidernes skiften. Ud over vores egen produktion på Falkendal, får vi udsøgt charcuteri og kød fra Egerødgård, mens Esromgård leverer en variation af friske grøntsager og frugter, der supplerer gårdens egen høst. Fra vores egen skov og sø henter vi også vildt såsom dådyr, gæs og sandart, som tilfører menuen en rig og autentisk smagsoplevelse. Som en del af den kulinariske oplevelse bruger vi også overskuds masken fra Thornæs Whisky Destilleris produktion til at lave sprøde knækbrød, der tilfører vores retter en særlig smagsdybde.
En særlig hjørnesten i vores drikkevarer er selvfølgelig Kagerup Most som produceres her på gården. Friskpresset og fuld af naturlige smagsnuancer, er den et naturligt valg til vores retter, skabt med samme passion for kvalitet og lokal forankring, som vi selv værdsætter.
Derudover byder vi på danske vine fra Høbjerggård Vin, Ørby Vingård og Garbolund Naturvin, samt fadøl fra det lokale mikrobryggeri, Kølsters, som brygger øl med fokus på rene råvarer og autentisk håndværk.
Fredag står i hyggens og det sociale tegn. Vi starter aftenen med en afslappet fredagsbar, hvor gæsterne kan nyde et udvalg af lokale charcuteri-specialiteter, akkompagneret af velkomponerede gin & tonics og andre specialiteter fra Thornæs Destilleri. Senere samles vi om Social Dining, hvor fællesspisning er i centrum. Menuen er baseret på sæsonens bedste råvarer, skabt til at bringe mennesker sammen og skabe samtaler hen over bordet.
Om lørdagen byder vi på caféstemning, hvor gæsterne kan nyde en afslappet atmosfære og en frokost med sæsonens friske råvarer. Vi serverer kaffe fra Strandvejsristeriet, et lokalt risteri i Helsingør, der er kendt for sin passion for kvalitet og smagsnuancer. Hertil tilbyder vi gårdens egne lækre rabarber- og æbletærter, naturligvis bagt med frugt fra Falkendal, samt en særlig whisky-kage, som hylder den gode smag fra Thornæs Whisky.
For øjeblikket serverer vi vores retter fra en charmerende, gammel cirkusvogn, som er omdannet til en hyggelig foodtruck. Maden nydes på den fælles terrasse foran destilleriet, hvor atmosfæren er uformel og indbydende. Hvis vejret skulle vise sig fra sin mindre gæstfrie side, rykker vi ind i destilleriets hyggelige smagslokaler, hvor den gode stemning fortsætter.
KØKKENET gastrominoen er mere end bare et spisested – det er en kulinarisk oplevelse, et fællesskab og et sted, hvor smag, historie og håndværk forenes på Falkendal.
Vi glæder os til at byde dig velkommen!
En bæredygtig rejseform, der byder på en perlerække af oplevelser – alt imens I cykler igennem skov, marker, og langs stranden. Gastrominoen er for alle os, der elsker det simple, men gode. Unikke oplevelser, med masser af fart og frisk luft, med hjerte og nerve, hvor det også gælder om at nyde pauserne. Det er slow travel – på den danske måde og med det helt særlige islæt, at du og dine rejsefæller er helt alene om oplevelsen.
Vores rute går gennem et af Danmarks smukkeste områder, Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Her har Lars Schmidtsdorff – iværksætter, kok og stifter af bla. den berømte Kayak Bar, gennem flere år vandret, løbet og cyklet sig til et unikt kendskab i lokalområdet og har håndplukket en række oplevelser som tilsammen danner rammen for hele idéen bag Gastronomien og dens rute i Nordsjælland.
Alle oplevelser er nøje udvalgt med fokus på kvalitet, bæredygtighed og engagement i lokalområdet – lige fra mikrobryggeriet, kafferisteriet til vingården og restauranten der bruger udelukkende lokale råvarer.
Vi færdes med respekt for de lokale beboere, og efterlader ikke andre spor i naturen end dem fra vores cykler. Vi kører på lækre Dansk designede gravel bikes – med eller uden el. Vores bagage transporteres med el-bil og vi bruger offentlig transport til at forbinde enkelte oplevelser. Overnatning er i lækre glamping telte og et helt unikt tiny house, en gammel ombygget militærbus.







