Den første oplevelsesrute med fokus på gastronomi

En bæredygtig rejseform, der byder på en perlerække af oplevelser – alt imens I cykler igennem skov, marker, og langs stranden. Gastrominoen er for alle os, der elsker det simple, men gode. Unikke oplevelser, med masser af fart og frisk luft, med hjerte og nerve, hvor det også gælder om at nyde pauserne. Det er slow travel – på den danske måde og med det helt særlige islæt, at du og dine rejsefæller er helt alene om oplevelsen.

Vores rute går gennem et af Danmarks smukkeste områder, Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Her har Lars Schmidtsdorff – iværksætter, kok og stifter af bla. den berømte Kayak Bar, gennem flere år vandret, løbet og cyklet sig til et unikt kendskab i lokalområdet og har håndplukket en række oplevelser som tilsammen danner rammen for hele idéen bag Gastronomien og dens rute i Nordsjælland.

Alle oplevelser er nøje udvalgt med fokus på kvalitet, bæredygtighed og engagement i lokalområdet – lige fra mikrobryggeriet, kafferisteriet til vingården og restauranten der bruger udelukkende lokale råvarer.

Vi færdes med respekt for de lokale beboere, og efterlader ikke andre spor i naturen end dem fra vores cykler. Vi kører på lækre Dansk designede gravel bikes – med eller uden el. Vores bagage transporteres med el-bil og vi bruger offentlig transport til at forbinde enkelte oplevelser. Overnatning er i lækre glamping telte og et helt unikt tiny house, en gammel ombygget militærbus.

En bæredygtig rejseform, der byder på en perlerække af oplevelser – alt imens I cykler igennem skov, marker, og langs stranden. Gastrominoen er for alle os, der elsker det simple, men gode. Unikke oplevelser, med masser af fart og frisk luft, med hjerte og nerve, hvor det også gælder om at nyde pauserne. Det er slow travel – på den danske måde og med det helt særlige islæt, at du og dine rejsefæller er helt alene om oplevelsen.

Vores rute går gennem et af Danmarks smukkeste områder, Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Her har Lars Schmidtsdorff – iværksætter, kok og stifter af bla. den berømte Kayak Bar, gennem flere år vandret, løbet og cyklet sig til et unikt kendskab i lokalområdet og har håndplukket en række oplevelser som tilsammen danner rammen for hele idéen bag Gastronomien og dens rute i Nordsjælland.

Alle oplevelser er nøje udvalgt med fokus på kvalitet, bæredygtighed og engagement i lokalområdet – lige fra mikrobryggeriet, kafferisteriet til vingården og restauranten der bruger udelukkende lokale råvarer.

Vi færdes med respekt for de lokale beboere, og efterlader ikke andre spor i naturen end dem fra vores cykler. Vi kører på lækre Dansk designede gravel bikes – med eller uden el. Vores bagage transporteres med el-bil og vi bruger offentlig transport til at forbinde enkelte oplevelser. Overnatning er i lækre glamping telte og et helt unikt tiny house, en gammel ombygget militærbus.

Vores samarbejdspartnere

Mød Lars Schmidtsdorff, stifter af Gastrominoen

”Min inspiration til Gastrominoen kommer blandt andet fra de år, jeg har boet i Catalonien. Jeg cyklede og vandrede i Pyrenæerne og der møder man jo hele tiden små vingårde og sover på små herberger, hvor de serverer dagens ret. Det er simpelt, men godt. Det er dét, jeg gerne vil skabe med Gastrominoen,”

Efter mange år på farten som ski-, vandre-, cykel- og dykkerguide i Europa, Sydamerika og Centralamerika, blev Lars inspireret til at genskabe den gode stemning hjemme i København. Det blev i første omgang til succesen Kayak Bar og Kayak Republic. Men også Active Copenhagen – et community og guidevirksomhed med fokus på aktive, urbane oplevelser.

Lars er også medstifter af “Green Towers” to urbane kaffeoaser i de gamle telefontårne på Nytorv og Kultorvet og nu senest Gastrominoen og denne nye måde at tænke mikroturisme med en aktivering og fokus på de små, unikke og lokale perler, der udgør grundstenen i Gastrominoen.