Gastrominoen Øst – Weekendtur 80km

Pris: 4.995,-(på egen hånd) 5.495,-(med guide)

På “Gastrominoen Øst” kører I den første halvdel af Gastrominoen, Den østlige del af Gastrominoen kan udover de mange spændende smagsoplevelser og natur også byde på meget historisk. Hele 4 slotte og Esrum kloster.

Fokus her er også bæredygtighed, lokale oplevelser og de dygtige, passionerede ildsjæle, som driver de steder I besøger undervejs. Vi vil give jer indblik i hvor kort afstanden er fra jord til bord, hvor mange små lokale producenter af høj standard der er og hvilke helt fabelagtige og unikke steder, der findes i Nordsjælland.

Turen starter og slutter på Hillerød Station og I kan også her selv vælge om I vil have cyklerne udleveret i ved stationen eller ved vores hyggelige café på Kultorvet i København.

Jeres bagage bliver transporteret mellem jeres overnatningssteder, og I skal simpelthen blot fokusere på at nyde de mange oplevelser vi har planlagt til jer – ligesom der naturligvis er plads til spontane stops og forfriskende badeture undervejs.

Undervejs overnatter I på Danmarks måske smukkest beliggende vandrehjem med egen strand og udsigt til Kronborg og i glamping-telt i fredelige omgivelser tæt på skov og sø.

Turens program
I møder os enten i Hillerød eller i København hvor I får udleveret cykler, kort og vi gennemgår jeres rute for de kommende dage. I tager enten cyklen med i toget, eller kører direkte fra Hillerød nord på op i Gribskov og tager hul på nogle oplevelsesrige dage i den smukke Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Fredag eftermiddag byder på de første 10 km gennem Gribskov inden I rammer Kagerup. Her ligger Thornæs destilleri, som fremstiller gin og whisky. Efter en rundvisning i det smukke destilleri skal I selvfølgelig også smage deres produkter.

Fra destilleriet kan I kigge over den lille sø Solbjerg Engsø til Haldbjerg Naturcampus. Der skal I tilbringe resten af aftenen og natten. I vil få jeres eget lavutelt, hvor der er gjort klar til jer og redt op i feltsenge med rigtige dyner og puder. Til middag får I udleveret en lækker måltidskurv med råvarer fra forskellige lokale gårde. Måltidet er forberedt og skal bare grilles også er det klar.

Lørdag morgen får I serveret lækker morgenmad med friskbagte surdejsboller, hjemmelavet marmelade, kaffe fra det lokale risteri og lokal most. Efter det solide morgenmåltid forsætter I gennem Gribskov til Esrum sø, hvor I møder det charmerende traktørsted Fændrikhus. Perfekt stop til en formiddagskaffe med udsigt over Esrum sø.

Derefter følger I søbredden inden I kommer til Esrum kloster, hvor I har tid til at gå på eventyr, inden der er frokost på Møllecaféen. Alt er lavet fra bunden og en del kommer fra klosterets egen have.

Efter frokost passerer I det første slot, som er det privatejede Havreholm Slot og videre gennem Klosterris op til Kysten ved Hornbæk. I Hornbæk står den selvfølge på is og en badetur.

Dagens sidste stykke er den fantastiske kyststrækning gennem Hornbæk plantage, forbi Hammermøllen inden man på højderyggen over Helsingør, bliver ramt af den storslåede udsigt af Kronborg med Sverige i baggrunden.

Overnatning i Helsingør er på Danmarks nok bedste beliggende vandrehjem, hvor røgeriet står for en lækker middag.