Hele Gastrominoen – 4 dage 150km

Pris: 7.995,-(på egen hånd) 8.995,-(med guide)

På Gastrominoen er der fokus på bæredygtighed, de lokale oplevelser og de dygtige, passionerede ildsjæle, som driver de steder I undervejs, vil besøge. Vi vil give jer indblik i hvor afstanden er fra jord til bord, hvor mange små lokale producenter af høj standard der er og hvilke helt fabelagtige og unikke steder, der findes i Nordsjælland.

Turen starter og slutter ved Hillerød Station og over fire dage vil I cykle i behageligt tempo i det smukke og varierede Nordsjællandske landskab. I vil opleve både storslået natur, marker og enge, hedelandskaber og Troldeskov, ligesom I vil kunne bade i Øresund, Kattegat og Roskilde Fjord.

Jeres bagage bliver transporteret mellem jeres overnatningssteder, og I skal simpelthen blot fokusere på at nyde de mange oplevelser vi har planlagt til jer – ligesom der naturligvis er plads til spontane stops og forfriskende badeture undervejs.

Undervejs overnatter I på Danmarks måske smukkest beliggende vandrehjem med egen strand og udsigt til Kronborg danhostel, i Glampingtelt i fredelige omgivelser tæt på skov og sø og i retro campingvogne.

Turens program

Turen starter starter fra Hillerød Station og I kan vælge at få cyklerne udleveret ved vores hyggelige Café på Kultorvet, eller direkte på Hillerød Station. Fra Hillrød kører I nordpå, og er nu klar til at tage hul på nogle oplevelsesrige dage i den smukke Nordsjællandske natur. Hvis I starter med at cykle fra Klampenborg, får I en fantastisk start og smuk intro til Nordsjælland. Ruten går nemlig igennem Dyrehaven, langs vandet, forbi og igennem hyggelige byer og smukt landsk

Dagens første stop er hos det charmerende Humlebæk Mikro Mejeri. Det er let at finde, da stedet simpelthen er formet som en ost. Brian fortæller passioneret om ostenes tilblivelse og I skal naturligvis smage på flere af hans gode oste. Derpå er det tid til frokost, som i dag skal nydes på Årstidernes gård i Humlebæk. Fra Krogerup Avlsgård er der blot en kort cykeltur til Mats Vinyard, hvor I bliver klogere på at lave vin. Matthew, som er sydafrikaner og hans danske kone, Lonnie, driver sammen den hyggelige vingård Mats Vinyard. Herfra kan I lægge vejen forbi Peter Beier Chokolade ved Ørsholt Gods ved Gurre Slot inden dagens sidste strækning til Helsingør og aftensmad på havnen i Helsingør.

På 2.dagen lægger I Helsingør bag jer og cykler ad den skønneste sti langs vandet igennem Hornbæk Plantage. I Hornbæk er der kaffepause ved det charmerende Villa Strand Hotel og frokosten nydes ved Esrum Kloster. Herefter kommer I igennem et klassisk skovområde med en række historiske levn som langdysser, gravkamre og gravhøje gemt mellem skoven af ege- bøge- og grantræer inden I er fremme ved Thornæs Destilleri og Kagerup Most. Her får I indblik i arbejdsprocesserne på destilleriet, og ligeledes i hvordan man laver most og lemonade – og I får naturligvis lov til at smage både most, lemonade samt gin og whisky.

Ved jeres overnatningssted i Haldbjerg får I udleveret den lækre måltidskurv, som indeholder jeres middag til i aften. Kurven består af lutter lokalproducerede råvarer, som I kan tilberede på grillen og I overnatter med pragtfuld udsigt til Solbjerg Engsø.

3.dagen starter med en lækker morgenmadskurv, der ligesom aftensmåltidet består af lokalproducerede produkter og herefter skal I besøge ”Det våde får”, som er et mikrobryggeri drevet af de to passionerede ildsjæle, som begejstrede øser ud af deres viden og gavmildt lader jer smage deres hjemmebryg. I cykler i området, der er kendt som ”Den danske Riviera”. Den smukke kyststrækning lokker med lange sandstrande, forfriskende og indbydende vand, smuk natur, charmerende badehoteller og hyggelige små badebyer. I kommer også igennem Tisvilde Hegn, som er Sjællands største hede og Danmarks femte største skov, og er fuldstændig ideelt til en cykeltur, og særligt Troldeskoven gør cykelturen i Tisvilde Hegn til en unik naturoplevelse.

Dagens frokost nydes på Torup Spisehus i det lille Dyssekilde Økosamfund, som er Danmarks ældste økologiske landsbyer og det er en oplevelse i sig at gå rundt her. Herefter besøger I den hyggelige gård, Tothaven, som er kendt for deres velsmagende is lavet på gedemælk fra deres egne geder. Efter en kort cykeltur når I det lille fiskerleje ved Kikhavn og på vej mod Hundested passerer I Knud Rasmussens ikoniske hus, hvorfra der er en formidabel udsigt over Kattegat. I Hundested skal I på besøg hos Schumacher Brændevin, og smage de yderst delikate snaps.

På vej til jeres overnatningssted lægges vejen forbi Grønnessegaard, som udover det lækre kød, som de er berømte for også har mange lokalproducerede produkter, grøntsager, æg, saft og sylter på hylderne.

Byaasgaard Camping både værner de om og bevarer campingkulturen, men samtidig nytænker og raffinerer den og her overnatter I i en af de ikoniske 60´er- MKP-campingvogne.

Campingpladsen ligger smukt lige ned til vandet og de lange, lyse aftener indbyder til at de skal nydes og opleves, hvilket blandt andet kan gøres i kajak på fjorden. Ligesom foregående aften og morgen vil I få leveret måltidskurve med lokalproducerede og bæredygtige lækkerier.

Efter en lækker morgenmad på 4.dagen, cykler I via Frederiksværk til Ågabet, som er navnet på den lille kanal og det gamle fiskerleje, der nu er omdannet til Besøgscenter ved Danmarks største sø, Arresø. Besøgscenteret fortæller historien om ferskvandsfiskeriet i Arresø. Derpå tager I cyklerne med ombord på M/S Frederikke, som sejler over Arresø til Ramløse, mens I undervejs nyder dagens frokost.

Velankommet til Ramløse Havn cykler I langs Arresø til udkanten af Annisse, hvor Vingården Garbolund ligger. På Garbolund producerer de natur vin uden tilsætningsstoffer. Udover en rundvisning på vingården, skal I naturligvis have lov til at smage de på herlighederne.

Herfra er der kun en kort cykeltur til Hillerød, hvorfra I kan tage toget retur til København, hvor Gastrominoens tur startede og også slutter. Vi håber, at både maver og hoveder er fyldte af gode indtryk og at de forgangne dages mange oplevelser vil være gode minder.