En god bid af Gastrominoen
Øst 2,5 dage (2 nætter)

På Gastrominoen er der fokus på bæredygtighed, de lokale oplevelser og de dygtige, passionerede ildsjæle, som driver de steder I undervejs, vil besøge. Vi vil give jer indblik i hvor afstanden er fra jord til bord, hvor mange små lokale producenter af høj standard der er og hvilke helt fabelagtige og unikke steder, der findes i Nordsjælland.

Turen starter og slutter i København og over 2 ½ dage vil I cykle i behageligt tempo i det smukke og varierede Nordsjællandske landskab. I vil opleve både storslået natur, smuk skov, langs marker og grønne enge, sø og hav.

Jeres bagage bliver transporteret mellem jeres overnatningssteder, og I skal simpelthen blot fokusere på at nyde de mange oplevelser vi har planlagt til jer – ligesom der naturligvis er plads til spontane stops og forfriskende badeture undervejs.

Undervejs overnatter I i Glampingtelt i fredelige omgivelser tæt på skov og sø, samt på Danmarks måske smukkest beliggende vandrehjem med egen strand og udsigt til Kronborg.

Turens program

Fredag

Jeres tur på Gastrominoen ”En god bid af Gastrominoen, Øst” starter i på vores hyggelige kontor fredag eftermiddag. Her I får udleveret cykler, kort og vi gennemgår jeres rute for de kommende dage.

Jeres første smagning hos Thornæs Destilleri. Her vil Torben give jer et indblik i arbejdsprocesserne på destilleriet og I kan smage på den gode Whisky og lækre Gin, som Torben laver. I de smukke omgivelser ved destilleriet ligger også Kagerup Most, hvor I skal smage de forfriskende most og lemonade.

Tæt på Kagerup ligger Haldbjerg ved Solbjerg Engsø, hvor I får anvist jeres Glamping-Telt, hvor aftenen og natten skal tilbringes og hvor bagage allerede står klar til jer. I får ligeledes udleveret den lækre måltidskurv, som indeholder jeres middag til i aften.

Lørdag

Næste morgen cykler I igennem den grønne Gribskov og langs Esrum Sø til Esrum Kloster, hvor dagens lækre frokost på Møllecaféen er inspireret af middelalderens madtraditioner og sæsonens råvarer.

Efter frokosten går turen mod Hornbæk. Hornbæk er kendt og elsket for sin lange hvide badestrand med kilometer af finkornet, hvidt sand og klart badevand. Da I skal nyde jeres eftermiddagskaffe i Villa Strands have, der ligger helt ned til klitterne, kan I også få sand mellem tæerne og dukkert i de lækre omgivelser.

Herfra fortsættes turen igennem Hornbæk Plantage, som er en aflang skovstrækning beliggende langs kysten. De mange krogede fyrretræer, der er igennem årene, er blevet kuet af vind, sand og salt er et ret fascinerende syn.

Det sidste stræk retur mod Helsingør cykler I på en højderyg, hvorfra I har et fantastisk skue over Øresund og Sverige med Hammerknuden og Kullen i horisonten. I nat skal I overnatte i Helsingør i Danmarks måske smukkest beliggende vandrehjem, der har til huse i en smuk, gammel herskabelig villa og fra den store have er der direkte adgang til stranden.

Helsingør er en livlig by med et rigt kulturliv og det er superhyggeligt at slentre rundt i de små snævre, brostensbelagte gader og besøge de mange pudsige og charmerende specialbutikker.

Aftenens spisested ligger lige ved byens stolthed, Kronborg og centralt i Helsingød havn.

Søndag

Søndagens første stop er blot en kort cykeltur fra det smukke vandrehjem. I skal nemlig blot køre til Kronborg Slot. Her skal I nyde en kop friskbrygget kaffe hos det charmerende og tophyggelige Strandvejs Risteriet på Kronborg Slot, der er drevet to ildsjæle og kaffeelskere, Mille og Peter.

Fra Kaffebønner til kakaobønner fristes man til at sige. Fra kaffe i Helsingør tager I nu den smukke cykeltur til Ørsholt Gods ved Gurre Slot, hvor I kan besøge hos Peter Beier Chokolade, som har deres butik ved Ørsholt Gods.

Herfra går turen ad kornmarker og grønne områder til Krogerup Avlsgård ved Humlebæk, hvor dagens frokost skal indtages i cafeen på Årstidernes gård lige udenfor Humlebæk.

Fra Humlebæk går turen nu mod Fredensborg, hvor I cykler forbi Fredensborg Slot, og her anbefaler vi virkelig en gåtur i Fredensborg Slotspark, da den bare er utrolig smuk. Dagens sidste stop er atter et kaffestop ved det yndige Sørup Is og Kaffestue på kanten af Esrum Sø.

Fra Esrum Sø går cykelturen retur til Hillerød, hvorfra I kan tage cyklen med i toget retur til København, hvor Gastrominoens tur startede og også slutter. Ved vores lille kontor er det nu tid til at aflevere cyklerne og få udleveret jeres bagage, som vi har hentet på Danhostel i Helsingør og kørt hertil.

På kontoret vil der være mulighed at købe lidt minder fra turen og jeres mange stop og tage det med hjem. Kaffe fra Strandvejsristeriet, Gin fra Thornæs Destilleri og Most fra Kagerup Most.

Vi håber, at både jeres maver vil være fyldte (og at hovederne er mætte af indtryk) og at de forgange dage har givet jer et indblik i de mange herlige oplevelser, der gemmer sig i det Nordsjællandske.

Searching Availability...